Çaykur, son 3 ay içerisinde çay fiyatlarına üçüncü kez zam yaparak çayın kilo başına maliyetini yükseltti. Çaykur'un çay fiyatlarındaki bu son zamla birlikte Haziran ayından bu yana kuru çay fiyatları yüzde 63.6 oranında artmış oldu. Bu üçüncü zam, çayın toptan satış yapan şirketlere gönderilen yeni fiyat listeleriyle yürürlüğe girecek.

İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu İzmir'de yoğun bakımdaki hastaya cinsel saldırıda bulunan hemşirenin cezası belli oldu

Özellikle Türkşeker'in şeker fiyatlarına sıralı olarak yaptığı zamların ardından, benzer bir uygulama Çaykur'dan geldi. Çaykur, Haziran başından bu yana üç kez çay fiyatlarına zam yapmıştı. İlk zammı 8 Haziran'da yüzde 43 oranında gerçekleştiren Çaykur, ikinci zammı 14 Temmuz'da yüzde 9.5 oranında yapmıştı. Bu son açıklamayla birlikte 15 Ağustos itibariyle çay fiyatlarına yüzde 4.5 oranında üçüncü bir zam daha gelmiş oldu.

Türk çay sektöründe yaşanan bu artışlar nedeniyle çay fiyatlarındaki yükselme hız kesmeden devam ediyor. Seçim öncesinde Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rize'de gerçekleştirdiği mitingde yaş çay alım fiyatının artırıldığını duyurmuştu. Bu açıklamaların ardından yaşanan zam dalgasıyla çay fiyatları büyük bir artış gösterdi.

Sektör paydaşları, çay fiyatlarındaki bu artışın daha önceki yıllarda görülmemiş bir uygulama olduğunu ifade ediyor. Ayrıca, Türkşeker gibi Çaykur'un da zam uygulamalarını aylara yayarak gerçekleştirmeye başladığı belirtiliyor. Eylül ayı öncesinde beklentiler, çay fiyatlarında yüzde 15 civarında üçüncü bir zam daha gelebileceği yönünde.