İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Ekrem İmamoğlu, genel seçimlerin ardından parti içindeki değişim mesajlarıyla gündemde olan bir açıklama yaptı. Haliç Kongre Merkezi'nde düzenlenen etkinlikte İmamoğlu, gelecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı'na aday olacağını duyurdu.

İmamoğlu, yaptığı açıklamada öncelikle 14 Mayıs genel seçimlerinin ardından Türkiye'deki ekonomik krizin derinleştiğini ve vatandaşların bu durumdan olumsuz etkilendiğini ifade etti. Enflasyonun yüksek oranlarda seyrettiğini ve ekonomik krizin iktidar tarafından etkili bir şekilde yönetilemediğini belirten İmamoğlu, hükümetin vatandaşlardan tasarruf yapmasını isterken kamu bankalarının reklam harcamalarının ise milyarlarca lirayı bulduğuna dikkat çekti.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı, Türkiye'de vergi yükünün arttığını ve ekonomik adaletsizliğin derinleştiğini vurgulayarak, zengin ile yoksul arasındaki gelir farkının giderek büyüdüğünü ifade etti.

İmamoğlu, İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı olarak görev yaptığı dönemde şehirdeki sosyal belediyeciliği güçlendirdiğini, kadınların fırsat eşitliği için çeşitli mekanizmalar kurduğunu ve kütüphanelerden müzelere kadar kültürel ve sosyal alanlarda önemli adımlar attıklarını belirtti.

Yerel seçimlere vurgu yaparak, İstanbul'u kazanmanın Türkiye'yi kazanmak anlamına geldiğini ifade eden İmamoğlu, İstanbul'un Türkiye'nin gelecek tahayyülünün hayata geçtiği bir şehir olması gerektiğini söyledi. İstanbul'un sorunlarının çözülmesinin Türkiye'nin sorunlarının çözülmesi anlamına geldiğini belirten İmamoğlu, 2024'te yapılacak olan yerel seçimlerin önemine vurgu yaptı.

Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler Milletvekili Meclis'te Arıcı Kıyafetiyle Önce Konuştu Sonra Duman Sıktı! İşte O Görüntüler

İmamoğlu'nun bu açıklamalarıyla beraber, gelecek yerel seçimlerde İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanlığı için tekrar aday olacağı resmi olarak duyurulmuş oldu.