1 yıl süreyle CHP'den geçici çıkarma cezası alan Bolu Belediye Başkanı Tanju Özcan, Sözcü TV yayınına konuk oldu.

 Kılıçdaroğlu'nun Cumhurbaşkanı adayı olabilmek için "siyasi rüşvet" verdiğini öne süren Özcan'a Demokrat Parti Göç ve Sosyal Politikalardan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı İlay Aksoy, tepki gösterdi:

"Tanju beye şunu söylemek istiyorum, bizi siyasi rüşvetle suçladı. Şiddetle kınıyorum bu ifadesini ve derhal düzeltmesini rica ediyorum. Çok büyük bir saygısızlık olarak görüyorum bunu. Böyle bir şey olamaz" 

İlay Aksoy'un tepkisinin ardından söz alan Belediye Başkanı,  seçimin kaybeninin CHP olduğunu belirterek, 'siyasi rüşvet' iddiasını savunmaya devam etti:

Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor Enflasyonun 18 Ayın Zirvesine Çıkması Bekleniyor

"İlay hanıma ben 'Parti başkanları başarısız oldu' demedim. Aslında onlar seçimin kazananı. Ama benim düşüncem net. Burada bir siyasi rüşvet söz konusudur; 'sen beni cumhurbaşkanı yardımcısı adayı yap, ben de seni cumhurbaşkanı adayı olarkak ilan edeyim.' Sadece Sayın Gültekin Uysal'la ilgili söylenmiş bir şey değil bu, özel hayatta benim çok sevdiğim, saydığım bir insandır. Demokrat Parti, Gelecek, Saadet seçimin kaybedeni olmamıştır. Bu seçimin kaybedeni CHP olmuştur."