Cumhurbaşkanı Kararıyla, 492 Sayılı Harçlar Kanunu'na bağlı tarifelerde yer alan maktu harç tutarı yüzde 50 oranında artırıldı. Yeni düzenleme, 'yolcu beraberinde getirilen telefon kullanım izin harcı'nı doğrudan etkiledi. Bu kararla birlikte, harç bedeli 6 bin TL'den 20 bin TL'ye yükseltildi. Bu yüzde 50'lik artış, telefon getirme izni için ödenecek miktarda önemli bir fark oluşturdu.

E-Devlet'te Yoğunluk: Sistem Kilitlendi

Kararın yürürlüğe girmesinin hemen öncesinde, vatandaşlar eski harç miktarı olan 6 bin TL'yi yatırmak için e-Devlet sistemine yoğun bir şekilde talep gönderdiler. Ancak bu beklenmedik talep karşısında sistem kilitlendi. Vatandaşların ödeme yapma girişimleri, e-Devlet'in bu yoğun talebi karşılayamaması sonucunda başarısız oldu.

Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak

Sosyal Medyada Büyük Tepki

Hem telefon harcı için yapılan 14 bin TL'lik zamma, hem de e-Devlet sisteminde yaşanan ödeme sorununa karşı vatandaşlar, sosyal medyadan büyük tepki gösterdi. Özellikle yurt dışından telefon getiren vatandaşlar, bu artışın maliyetlerini önemli ölçüde yükselteceğini belirtti. Ayrıca e-Devlet sisteminin bu kadar önemli bir durumda kullanıcılarına hizmet verememesi, vatandaşların memnuniyetsizliğini artırdı.