Güncel

Canan Karatay uyardı: Zeytini bu şekilde yiyen kısır kalır

Sağlıklı ve uzun yaşam sırlarına ilişkin verdiği tavsiyelerle tanınan Prof. Dr. Canan Karatay, zeytinin çok faydalı bir meyve olduğunu ancak tüketilmesi noktasında dikkat edilmesi gereken adıma karşı uyarıda bulundu.

Abone Ol

Daha sağlıklı ve uzun yaşayabilmenin püf noktalarını sık sık dile getiren Karatay, zeytine dair önemli açıklamalarda bulundu. Zeytini yanlış tüketmenin ciddi  sağlık sorunlarına yol açabileceğine dikkati çeken Canan Karatay, zeytini bu şekilde tüketenlerin üreme sistemi üzerinde olumsuz etkilerle karşılaşabileceğini söyledi.

Toplumda yaygın olan beslenme alışkanlıklarına karşı yaptığı uyarılarla savaş açan Prof. Dr. Karatay, sağlıklı bir yaşam için yapılması gerekenleri her fırsatta paylaşmaya devam ediyor.

Canan Karatay'a göre, sağlıklı bir beslenme programında bulunması gereken başat ürünler; yağlı peynir, kristal kaya tuzu ve zeytin olmalı. Ancak, söz konusu gıdaların tuzunu çıkartarak tüketmek, kişiyi üreme sistemi üzerinde olumsuz etkilerle karşı karşıya bırakabilir, hatta kısır bırakabilir.

Öte yandan meyve sularının saçtığı tehlikeye dikkati çeken Prof. Dr. Karatay, zeytinin en sağlıklı meyvelerden biri olduğunu söyledi. Zeytinyağının yağ olmadığını, zeytin meyvesinden elde edilen en sağlıklı meyve suyu olduğunu söyleyen Canan Karatay, doğal olmayan ürünlerden uzak durulması gerektiğini belirtti.