Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı doğrultusunda Kütahya'da oyların yeniden sayılmasına başlandı. Kütahya İl Seçim Kurulu, MHP'nin itirazını değerlendirerek Belediye Başkanlığı için geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. CHP'nin YSK'ya yaptığı iptal başvurusu reddedilince, sayım süreci adliyede devam ediyor.

Yüksek Seçim Kurulu'nun (YSK) kararı üzerine Kütahya'da oyların yeniden sayılmasına başlandı. Kütahya İl Seçim Kurulu, MHP'nin itirazını değerlendirerek Belediye Başkanlığı için geçersiz oyların yeniden sayılmasına karar vermişti. Ancak bu kararın ardından CHP, YSK'ya başvurarak kararın iptalini talep etti.

Adalet Bakanlığınca 124 yeni mahkeme kuruldu Adalet Bakanlığınca 124 yeni mahkeme kuruldu

YSK'nın CHP'nin başvurusunu reddetmesinin ardından oyların sayım sürecine geçildi. Kütahya Adliyesi'nde her iki parti temsilcilerinin de katılımıyla başlayan geçersiz oyların yeniden sayım işlemi devam ediyor. MHP ve CHP'nin il ve merkez ilçe yöneticileri ile partililer, adliye binasının dışında sayımla ilgili gelişmeleri takip ediyor.

Seçimlerde, kesin olmayan sonuçlara göre 137 bin 111 oyun geçerli, 5 bin 659 oyun geçersiz sayıldığı kentte CHP adayı Eyüp Kahveci 40 bin 712, MHP adayı Alim Işık ise 40 bin 110 oy almıştı.