Uzmanların yaptığı bir araştırmaya göre, belirli iş kollarında çalışanlar demans riski altında olabilir. The Lancet dergisinde yayımlanan bu çalışma, fiziksel olarak zorlu işlerde çalışan kişilerin demans hastalığına yakalanma olasılığının daha yüksek olduğunu belirtti.

Araştırmada, "zorlu işler" olarak tanımlananlar, kollarını ve bacaklarını önemli ölçüde kullanmayı ve tüm vücudunuzu hareket ettirmeyi gerektiren işlerdir. Bu iş kollarında çalışan kişiler, demans riski taşıyabilirler.

Norveç Ulusal Yaşlanma ve Sağlık Merkezi ile Butler Columbia Yaşlanma Merkezi tarafından yürütülen bu araştırmada, zorlu işlerde çalışan kişiler arasında satış görevlileri, hemşire asistanları, çiftçiler ve hayvancılıkla uğraşan kişilerin olduğu belirlendi.

Araştırma için 7.005 katılımcının verileri incelendi ve fiziksel olarak zorlu işlerde çalışan kişilerin demans riskinin %15,5 daha yüksek olduğu bulundu. Fiziksel gücün düşük olduğu mesleklerde ise bu oran %9 olarak tespit edildi.

Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar Taşıt Kredilerindeki Düşüş Devam Ediyor! İşte Banka Banka Detaylar

Hemşirelik ve satış gibi işler, uzun süreli ayakta durma, sıkı çalışma, yüksek tükenmişlik riski ve stres gibi faktörlerle ilişkilendiriliyor. Öte yandan, ofis gibi fiziksel olarak daha az zorlu işlerin daha fazla mola ve iyileşme süresi sunarak demans riskini azaltabileceği öne sürülüyor.