Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK), Millet İttifakı'nın Cumhurbaşkanı adayı Kemal Kılıçdaroğlu'nun dün akşam birçok kişiye yolladığı propaganda kısa mesajına Yüksek Seçim Kurulunun 15 Mart'ta aldığı karara istinaden uyarıda bulundu.

AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor! AK Parti, esnaf, emekli ve dar gelirli için yeni yol haritası hazırlıyor!

 Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) 15 Mart 2023 tarihinde aldığı 

“Vatandaşların elektronik posta adreslerine, taşınabilir ya da sabit telefonlarına görüntülü, sesli veya yazılı mesaj göndermek suretiyle propaganda yapılmasının yasak olduğu” kararına atıf yapan BTK resmi yazı gönderdi. 

BTK gönderdiği resmi yazıda YSK'nin kararını alıntılayarak “ Bu kapsamda, anılan hüküm ve ilgili mevzuata aykırı olarak  SMS gönderilmemesi (SMS başlatılmaması, iletilmemesi, sonlandırılmaması), SMS gönderimleri ve aramalar ile ilgili mevzuata harfiyen uyulması, Şirketinizce ilgili mevzuata aykırı bir SMS gönderiminin yapıldığı veya arama yaptırıldığının tespit edilmesi halinde ilgili mevzuat çerçevesinde yetkilendirme iptali dahil kurumumuzca gerekli tüm işlemlerin yapılacağı hususunda bilgilerinizi ve gereğini önemle rica ederim” GSM operatör şirketlerine resmi yazı gönderdi.