Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, kira artışı düzenlemesiyle ilgili olarak Türkiye Büyük Millet Meclisi'ne sunulacak olan taslak kanun teklifi çalışmasının tamamlandığını açıkladı. Bozdağ, gazetecilerin sorularını yanıtlarken, seçimlerin ardından parlamentonun faaliyete geçmesiyle birlikte bu taslak kanun teklifini AK Parti grubuna ve parlamentoya ileteceklerini belirtti. Kanunun yasalaşma sürecinin ardından kira artışlarıyla ilgili düzenlemelerin gerçekleştirileceğini ifade etti.

Bakan Bozdağ, Şanlıurfa'da yaptığı açıklamada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın kira artışıyla ilgili talimatı olduğunu hatırlattı. Adalet Bakanlığı olarak gerekli tedbirleri almak için hazırlıklarını tamamladıklarını dile getiren Bozdağ, taslak kanun teklifinin tamamlandığını ve parlamento faaliyete geçtikten sonra hızla adımlarını atacaklarını söyledi. Ayrıca, kira ihtilaflarının mahkemeye gitmeden arabuluculuk yoluyla çözülmesini sağlayan düzenlemenin yürürlükte olduğunu ve bu değişikliğin olumlu sonuçlar vereceğini belirtti.

Bozdağ, fahiş kira artışlarına karşı vatandaşları korumayı ve aynı zamanda mülk sahiplerinin haklarını koruyarak dengeli bir adım atmayı hedeflediklerini dile getirdi. Temmuz ayında sona erecek olan kira artışlarını yüzde 25 ile sınırlayan düzenlemenin bir yaptırımı olmadığına dikkat çeken Bozdağ, bu konuyla ilgili yeni bir yaptırım düzenlemesi getireceklerini belirtti. Bakan, yasanın yürürlüğe girmesinin ardından kamuoyunda bir rahatlama olup olmayacağına ilişkin soruya ise bu durumun yasanın hayata geçmesiyle birlikte görülebileceğini ifade etti.