Eski Başbakan Binali Yıldırım'ın, 2019 İstanbul yerel seçimlerindeki rakibi Ekrem İmamoğlu'nu telefonla arayarak tebrik etmesi, Türk siyasetinde tartışma yarattı. Ancak, CHP'nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun hala İmamoğlu'nu tebrik etmemesi, siyasi kulislerde gündem oldu.


Gazeteci İsmail Saymaz eski Başbakan Binali Yıldırım'ın 2019 seçimlerindeki rakibi Ekrem İmamoğlu'nu arayarak tebrik ettiğini yazdı.

Saymaz, Kemal Kılıçdaroğlu'nun ise İmamoğlu'nu hala aramadığını söyledi.

Kılıçdaroğlu geride bıraktığımız gün KRT'ye verdiği röportajda İmamoğlu'nun seçimden sonra kendisini aramadığını söylemişti.
 

İMAMOĞLU-KILIÇDAROĞLU GERGİNLİĞİ


Bu söylemler CHP'de 'değişim' dalgasını yaratan İmamoğlu ile kurultay süreci öncesine kadar genel başkanlık koltuğunu bırakmak istemeyen Kılıçdaroğlu arasındaki kırgınlıkların hala sonlanmadığına işaret ederken Binali Yıldırım'ın telefonu 'sürpriz' olarak yorumlandı.
 

KILIÇDAROĞLU; ÖZEL VE YAVAŞ’I KUTLADI, İMAMOĞLU’NU ARAMADI


Kılıçdaroğlu'nun Özgür Özel ve Mansur Yavaş’ı kutladığını ifade eden İsmail Saymaz yazısının devamında şunları kaydetti:


"CHP’nin 7. Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu, seçim akşamı Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Mansur Yavaş’ı arayarak, tebrik etti.

Bakanlık açıkladı: Tavuk eti ihracatına sınırlama getirildi Bakanlık açıkladı: Tavuk eti ihracatına sınırlama getirildi


Kılıçdaroğlu, ertesi gün CHP Genel Başkanı Özgür Özel’i telefonda kutladı.


Ancak Kılıçdaroğlu, seçimin üzerinden altı gün geçmiş olmasına rağmen Ekrem İmamoğlu’nu aramadı.
 

BİNALİ YILDIRIM KUTLADI


Bu arada, İmamoğlu’nu kutlayanlar arasında eski Başbakan Binali Yıldırım da yer alıyor. Yıldırım, 2019’daki İstanbul seçiminde İmamoğlu’nun rakibiydi."