Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın ABD ziyareti ertelendi

Yurtdışına gitmek için Türk Tabipler Birliği'nden (TTB) 'iyi hal belgesi' alan doktor sayısında, 2021'in ilk yarısında önemli bir artış yaşandı. Ocak-Haziran döneminde 1361 doktorun başvuruda bulunduğu belirtildi. Bu sayı, geçen yılın aynı dönemine göre düşüş gösterse de, 2021 yılının tamamına yaklaştı.

Konuyla ilgili açıklama yapan CHP Adana Milletvekili Burhanettin Bulut, doktorların yurtdışına çıkış başvurularındaki artışın sağlık sistemini tehlikeye soktuğunu vurgulayarak, Meclis araştırması açılması gerektiğini belirtti.

Burhanettin Bulut, yeni sağlık sisteminin hastaneleri şirket, hastaları müşteri olarak gördüğünü ifade ederek, Sağlıkta Dönüşüm Programı'nın sağlık alanında nitelik kaybı ve sağlık emekçilerinin güvencesiz çalışma koşullarını artırdığını söyledi. Bulut, hekimlerin taleplerinin karşılanmadığı, düşük ücretlerle çalıştırıldığı ve şiddetin hedefi olduğu bir ortamda hayat kurtaran doktorların zor durumda olduğunu dile getirdi.

Ayrıca, Burhanettin Bulut, Türkiye'de sağlıkta şiddetin her gün ortalama 80'den fazla vakayla karşılaşıldığını belirterek, hekimlerin yüzde 84'ünün meslek hayatlarında fiziksel veya sözlü şiddete maruz kaldığını ve bu vakaların yalnızca yarısının bildirildiğini ifade etti.

Yurtdışına gitmek için iyi hal belgesi talebinde bulunan doktor sayısının artışına da dikkat çeken Bulut, 2012'de sadece 59 doktorun başvuruda bulunurken, bu sayının 2021'de 1405'e yükseldiğini söyledi. Bulut, sağlıkta şiddetin yanı sıra hekimlerin diğer sorunlarına yönelik olarak Meclis araştırması açılmasını talep etti.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi