Yakın zamanda benzin, motorin ve otogaz fiyatlarına önemli ölçüde vergi zammı yapılması bekleniyor. Özellikle benzin fiyatlarının ciddi oranda artması muhtemel görünüyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Artan Yetkileri ve Etkileri

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, daha önce alınan bir kararla akaryakıt üzerindeki Özel Tüketim Vergisi’ni (ÖTV) beş katına kadar artırma yetkisine sahip. Bu yetkinin kullanılması durumunda, benzin, motorin ve otogaz fiyatlarına ekstra bir yük getirilecek.

Geçmişteki ÖTV Artışları ve Etkileri

Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti Birecik Belediye Başkanı ve meclis üyeleri DEM Parti'den istifa etti

Geçtiğimiz Temmuz ayında, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın onayıyla Resmi Gazete'de yayımlanan bir kararla, akaryakıt fiyatlarına önemli oranda ÖTV zammı yapılmıştı. Bu zam, benzin ve motorin fiyatlarını gözle görülür şekilde yükseltmişti.

ÖTV Artışı: Kesin Rakamlar ve Tahminler

Yapılması beklenen ÖTV zammıyla birlikte, benzinin litre fiyatına 9,03 TL, motorine 8,47 TL ve otogaza ise 6,93 TL zam yapılması öngörülüyor.

Erdoğan’ın Kararı Merak Ediliyor

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu yetkiyi kullanıp kullanmayacağı büyük bir merak konusu. Eğer Erdoğan bu yetkiyi kullanmasa dahi, zammın en az 2,5 TL olması bekleniyor. Ancak yetkinin tam olarak kullanılması durumunda, zammın 9 TL’ye kadar çıkması muhtemel görünüyor.