Seçim sonrası dolar kurundaki artışın etkisiyle hızla yükselen akaryakıt fiyatlarına bu gece KDV zammı uygulanacak. Cumhurbaşkanı Kararı ile akaryakıt ürünlerinde KDV oranı yüzde 18'den yüzde 20'ye çıkarılacak.

Sektör kaynaklarına göre, gece yarısından itibaren geçerli olmak üzere litre fiyatı benzinde 40 kuruş, motorinde 38 kuruş ve oto gazda (LPG) 15 kuruş zamlanacak.

ÖTV zammı da önümüzdeki günlerde devreye girecek. Meclis'e sunulan bir teklifle akaryakıt ürünlerinden alınan Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) 6 ayda bir üretici enflasyonu oranında artırılacak. 2023'ün ilk altı ayında üretici enflasyonu yüzde 14,82 olarak gerçekleşti.

ÖTV'nin yükselmesiyle birlikte litrede benzinde 2,5 TL olan maktu ÖTV miktarı 2,9 TL'ye yükselecek. KDV de eklendiğinde benzinde litre başına yaklaşık 43 kuruş zam gerçekleşecek. Motorinde ise 37 kuruşluk bir zam söz konusu olacak.

Yurt Dışından Telefon Getirecekler Dikkat: Yeni Düzenleme Yapıldı Yurt Dışından Telefon Getirecekler Dikkat: Yeni Düzenleme Yapıldı

 

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber Telegram Kanalı İçin: https://t.me/kamudanhabersitesi