Vergi uzmanı Dr. Ozan Bingöl, yeni yılda yapılacak zamlara ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Bingöl, 1 Ocak 2024 tarihinden itibaren vergi, harç ve cezalarda yüzde 58,46 oranında bir artış gerçekleşeceğini dile getirdi ve bu artış, akaryakıt ürünlerine de doğrudan yansıyacağını aktardı. Bingöl, Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) tarafından Aralık 2023 dönemi için açıklanacak olan Yİ-ÜFE rakamlarının, bu zamların miktarını netleştireceğini belirtti.

175 Milyonluk Cin Vurgunu! "Sende Ölüm Büyüsü Var" 175 Milyonluk Cin Vurgunu! "Sende Ölüm Büyüsü Var"

ÖTV Artışı ve Benzin Fiyatlarına Etkisi

Bingöl, özellikle Özel Tüketim Vergisi (ÖTV) konusunda dikkat çekici artışlar olacağını söyledi. Dr. Bingöl'ün hesaplamalarına göre, bir litre benzindeki ÖTV miktarı 7,52 TL'den 9,34 TL'ye yükselecek. Bu artış, benzin fiyatlarına doğrudan yansıyacak ve tüketicileri etkileyecek.

Benzin Fiyatlarında Beklenen Zam Oranları

Bingöl, mevcut vergilendirme sistemi nedeniyle, bu ÖTV artışının üzerine eklenen yüzde 20 KDV ile birlikte, benzin fiyatlarına en az 2 lira 18 kuruşluk bir zam yapılacağını dile getirdi. Eğer Aralık 2023 döneminde Yİ-ÜFE oranı yüzde 5 olarak gerçekleşirse, bu zam oranının 2 lira 75 kuruşa kadar çıkabileceği tahmin ediliyor..