590 belediye memuru alımı yapılacağı açıklandı. Adayların ikamet ettiği yerin bu alım sürecinde bir kriter olmaması ise özellikle dikkat çekiyor. En az ortaöğretim mezunu olan adaylar bu süreci yakından takip edecek gibi görünüyor. Alım yapılacak kadrolar ve başvuru tarihleri yazımızın devamında bulunmaktadır. 23 bin TL maaşla işe başlayacak olan yeni belediye memurları için kadro dağılımı ve diğer detayları aşağıda bulabilirsiniz.

Kimler başvurabilecek?

Başvuru yapacak adaylarda aranan şartlar genel olarak Türk vatandaşlığı ve belirli yaş, sağlık ve eğitim koşulları olmak üzere, bazı genel ve özel şartları içermektedir. Dikkat çeken bir diğer nokta ise başvuran adaylar arasında kamusal haklardan mahrum olmama ve belirli suçlardan mahkum olmama gibi unsurların yer almasıdır. Askerlikle ilgili olarak ise, adaylar ya askerlikle ilişiği bulunmamalı ya da muvazzaf askerlik hizmetini yapmış olmalıdır.

Kadrolar ve ilanlar

Kadrolara göz gezdirdiğimizde, çeşitli belediyelerin farklı kadro ve pozisyonlar için alım yaptığını görmekteyiz. Örneğin; Mersin Büyükşehir Belediyesi 50 itfaiye eri, Adalar Belediyesi 11 memur, mimar, mühendis, veteriner ve zabıta alımı yapacakken; Çankaya Belediyesi ise 45 VHKİ, veznedar, tahsildar, memur, çocuk eğitimcisi, hizmetli ve zabıta alımı gerçekleştirecek.

Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz Cumhurbaşkanı Başdanışmanı Uçum, Yeni Anayasa ve İlk Üç Madde Hakkında Konuştu! Demokratik Yapıyı Güçlendireceğiz

Bu özel ve detaylı alım süreci, çok sayıda belediyenin çok sayıda kadrosunu güçlendirme niyetinde olduğunu açıkça gösteriyor. Ayrıca adaylara, hangi belediyenin hangi pozisyonlar için alım yaptığına dair net ve ayrıntılı bilgiler sunuyor.

Nasıl başvurulacak?

Başvurular genel olarak belediyelerin kendi internet siteleri üzerinden veya belirttikleri platformlar üzerinden yapılacaktır. Özellikle başvurular sırasında adayların; yaş, eğitim durumu, sağlık durumu ve diğer başvuru koşullarını dikkate alması gerekiyor.