İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı İçişleri Bakanlığı, tasarruf tedbirleri kapsamında koruma araç ve polis sayılarını azalttı

MHP'den CHP'ye geçiş yapan Kastamonu, ilk Belediye Meclis toplantısını düzenledi. Belediye başkanı seçilen Hasan Baltacı, makam odasındaki Recep Tayyip Erdoğan'ın fotoğrafını indirdi. Meclis toplantısı sırasında Erdoğan'ın fotoğraflarıyla protesto edilen Baltacı, konuyla ilgili şunları söyledi:

"Erdoğan hem Cumhurbaşkanı hem de AK Parti Genel Başkanı. Hiçbir genel başkanın fotoğrafını belediye başkanının makam odasında görmek istemeyiz."

Baltacı, ayrıca şunları ekledi: "Önceki kazanan siyasi partiler Kastamonu Kalesi'ne kendi bayraklarını dikerlerdi. Biz Kastamonu'yu evimiz olarak görüyoruz ve hepimizin ortak değeri olan Türk bayrağını ve önderimiz Mustafa Kemal Atatürk'ün posterini asmıştık. Bu anlayışa devam edeceğiz. Makam odamızda Mustafa Kemal Atatürk'ün posteri olacak. Herkesin ortak değeri olduğuna inanıyorum. Cumhurbaşkanı ve parti genel başkanının aynı kişi olmasıyla ilgili eleştirilerimizi daha önce dile getirmiştik ve hala aynı görüşteyiz. Bu çelişkileri demokrasi mücadelemizi güçlendirerek gidermeye inanıyorum."