Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu arasında Atatürk Havalimanı konusunda  tartışma sosyal medya hesabı üzerinden devam ediyor. 

Kemal Kılıçdaroğlu, seçimleri kazanmaları halinde Atatürk Havalimanı'nı havacılık ve uzay çalışmalarının merkezi haline getireceklerini ve ABD'li Sierra Nevada Corporation (SNC) ile görüştüklerini söyledi. Bunun üzerine Baykar Teknoloji Genel Müdürü Haluk Bayraktar, Atatürk Havalimanı'nın ABD'li bir şirkete verilmesine karşı çıkarak, Türklerin en iyisini yapabileceğini belirtti. Kılıçdaroğlu da Bayraktar'a, bir parti propagandası olmanın yakışmadığını ve Türk girişimcilerine yer olduğunu belirten bir yanıt verdi.

BU KADAR SİYASALLAŞMAYIN

Kılıçdaroğlu da bunun üzerine yine sosyal medya üzerinden Bayraktar’a, “Bu kadar siyasallaşmayın Sevgili Haluk Bey. Siz ailece bizim için çok değerlisiniz. Bir partinin seçim propagandası olmak size yakışmaz. İstikbalde başarılı bütün Türk girişimcilerimize yer var. Uzay hepinize yetecek kadar geniş.” yanıtını verdi.

Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi

BAYRAKTAR'DAN İKİNCİ YANIT

Kılıçcdaroğlu'nun sosyal medyadaki açıklamasının ardından Haluk Bayraktar, Kılıçdaroğlu'na yönelik yeni bir açıklama daha yaparak şunları söyledi;

"Kemal Bey, sizin gözünüzde hakikaten bir değerimiz olsaydı milletvekilleriniz, belediye başkanlarınız ve bazı ittifak ortaklarınız halkımıza yönelik teröre son veren yerli ve millî SİHA'larımızı “katil” olmakla suçladıkları zaman onlara karşı çıkar ve bu iddianın hiçbir şekilde gerçek olmadığı yolunda tek bir söz ederdiniz. Ama, etmediniz! Üstelik şimdi tek kelime ile olsun siyasete değinmediğimiz halde ülkemiz ile gençlerimizin geleceği hakkındaki endişelerimizi dile getirdiğimizde “siyasallaştığımızı” iddia ediyorsunuz. Biz, milyonlarca gencimizin parlak bir geleceğe sahip olması için mücadele ile meşgulüz ama asıl siyaseti siz, bizim ve üstelik milyonlarca gencin akın ettiği TEKNOFEST'in açılış gününde festival alanı üzerinden yapıyorsunuz. Bizim bir tek “siyasetimiz” var Kemal Bey; “Milli Teknoloji Hamlesi” ile buna bağlı olarak “Tam Bağımsız Türkiye”. Bu çabalarımız sebebiyle şimdiye kadar teröristlerden, PKK’dan ve bu çevrelerin siyasi uzantılarından destek mesajları değil hep tehdit mesajları aldık ve hâlâ alıyoruz.  Türk firmalarının ve Türk gençlerinin birçok alanda artık dünyanın en iyisini yaptıklarını hatırlayın ve teknolojiyi geliştirecek firmaları çok uzaklarda aramayın Kemal Bey! Onları görebilmeniz için çevrenize biraz yakından ve dikkatli şekilde bakmanız kâfidir! Unutmayın; TEKNOFEST, bu milletin vicdanıdır.  Hedeflerimizi şimdiye kadar hiç durmadan savunduk ve bundan böyle de hem savunmaya, hem de bu yolda mücadeleye devam edeceğiz... Tarihimiz bu ülkenin ve halkın hem vicdanı hem de menfaati ile inatlaşmış örnekler ile dolu ve şimdi bu kişilerin hiçbirinin adı hatırlanmıyor... Ama, Vecihi Hürkuş ile Nuri Demirağ hâlâ gönüllerde..."