Erzincan Cumhuriyet Başsavcılığı, İliç ilçesindeki maden ocağında meydana gelen toprak kaymasıyla ilgili olarak gözaltına alınan 8 şüpheliden birinin firmanın Kanada uyruklu yetkilisi olduğunu açıkladı. Başsavcılıktan yapılan yazılı açıklamada, olayla ilgili 4 Cumhuriyet savcısının görevlendirildiği belirtildi ve bölgede keşif ve inceleme işlemlerinin titizlikle sürdürüldüğü ifade edildi.

Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak Ticaret Bakanı Bolat: Fahiş fiyatta kapatma cezası da uygulanacak

Açıklamada ayrıca, olay yerinden toprak ve su numuneleri alındığı ve bu numunelerin inceleme için yetkili kimya laboratuvarlarına gönderildiği belirtildi. Olayın sorumlularının ve kusur durumlarının tespiti amacıyla çeşitli uzmanlık alanlarından oluşan bir bilirkişi heyetinin görevlendirildiği ve incelemelerin yapıldığı ifade edildi. Soruşturma kapsamında firmanın işveren vekili pozisyonunda bulunan Kanada uyruklu bir kişinin de aralarında olduğu toplam 8 kişinin 14 Şubat'ta gözaltına alındığı belirtildi.