Mehmet Şimşek, son dönemlerde kira artış oranlarının vatandaşları zorladığına işaret ederek, bu yeni sosyal konut projesiyle birlikte yüz binlerce kişinin ev sahibi olabileceğini dile getirdi. 500 bin konutluk dev projenin, 2024 yılı sonuna kadar tamamlanması planlanıyor. 

toki-subat-2023-takvimi

ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar ÖSYM 2024-KPSS Lisans Sınav Takvimini Açıkladı! İşte Detaylar

Başvuru Koşulları ve Taksit Seçenekleri

Projeden faydalanmak isteyenlerin karşılaması gereken başlıca şartlar arasında, Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak, ilgili il sınırları içerisinde belirli bir süre ikamet etmiş olmak veya o ilin nüfusuna kayıtlı olmak gibi kriterler bulunuyor. Başvuracak kişiler, kendileri, eşleri ve velayetleri altındaki çocuklar adına Türkiye'de başka bir bağımsız konutun olmaması gerektiğini belgelemek zorunda. 18 yaşını doldurmuş herkesin bu projeye başvurma hakkı olacak.

Kira artışlarının yüksekliğine çözüm olması hedeflenen projede, 2+1 konutlar için 6 bin TL, 3+1 konutlar için ise 7 bin TL taksit seçenekleri sunulacak.