Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Influencerlara yönelik çalışma grupları kurulacak ve Reklam Özdenetim Kurulu ile Reklam Kurulu işbirliğinde ‘Influencer Sertifika Programı’ projesi uygulanacak.

Projeye yönelik detaylar henüz açıklanmasa da, bu programda yer almayanların influencer olamayacağı bildirildi. Bu projeyle birliikte, tüketicinin internet alışverişlerindeki seçeneklerşni yöneten influencerları denetime tabi tutmak amacıyla da uygulanacağı düşünülüyor. Bu kişilere reklam veren şirketlere de ‘influencer’ların sorumluluk içerisinde hareket ettiğine yönelik’ güvencesi sağlanmış olacak.

Geçtiğimiz ay yani Aralık ayında Ticaret Bakanlığı öncülüğünde toplanan 5. Reklam Konseyi’nde, tüketicilerin seçimini etkileyen aldatıcı ticari uygulamalara karşı da alınan tedbirler incelenmişti. En son yapılan duyuruda ie, e-ticarette gerçekleştirilen ‘Güven Damgası’ modelinde olduğu gibi, güven damgasının buşunduğu e-ticaret platformlarına vatandaşın nasıl güven duyabileceği ifade ediliyorsa burada da sertifika sahibi influencer’lara güven kavramının iyileştirileceği belirtildi.