Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanlığı, Erzincan'ın İliç ilçesindeki altın madeninde meydana gelen toprak kayması sonrasında bölgede herhangi bir kirlilik tespit edilmediğini duyurdu.

Bakanlık tarafından yapılan açıklamada, önlemler ve yapılan çalışmalar hakkında şu bilgiler verildi;

Maden sahasında yaşanan toprak kayması sırasında akan malzemenin Fırat Nehri'ne ulaşmasının engellenmesi amacıyla Sabırlı Deresi'nin Fırat Nehri'ne ulaştığı menfezin kapaklarının kapatıldığı ve toprak kaymasını önlemek amacıyla menfezlerin önünde bir sedde yapıldığı belirtildi.

Bölgeden numuneler alınıp sürekli takip etmek üzere Bakanlık'tan 10 kişilik uzman ekip ile birlikte 2 georadar, 1 multistation, 2 set izleme cihazlarının bulunduğu 2 mobil cihaz ve mobil laboratuvarın da yer aldığı ekiplerin bölgeye sevk edildiği ifade edildi.

Kahramanmaraş'ta belediye 1 Mayıs'ta işçi maaşlarına ek zam yaptı Kahramanmaraş'ta belediye 1 Mayıs'ta işçi maaşlarına ek zam yaptı

Yağmur ve benzeri nedenlerle oluşabilecek akış sularını toplamak için tedbir olarak sızdırmazlığı sağlanmış bir yüzey suyu toplama havuzu yapıldığı ve olası akış durumlarında atık depolama barajına verilecek sistem oluşturulduğu belirtildi.

Ayrıca, Bakan Yardımcısı ile birlikte jeoloji, maden ve çevre alanında 10 bilim insanının sahada çalışma yürüttüğü ve Sabırlı ve Çöpler Dereleri ile Fırat Nehri boyunca belirlenmiş noktalardan rutin olarak numuneler alınmaya başlandığı vurgulandı. Şu an için herhangi bir kirlilik tespit edilmediği ifade edildi.