Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı Deprem uzmanından, 12 il için kritik deprem uyarısı

Bugün saat 15.00'te Türkiye Büyük Millet Meclisi'nde yemin ederek görevine başlayacak olan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mazbatasını TBMM Geçici Başkanı Devlet Bahçeli'den alacak. Yemin töreninin ardından saat 16.00'da Anıtkabir'i ziyaret edecek olan Cumhurbaşkanı Erdoğan, akşam saat 18.00'de Cumhurbaşkanlığı Külliyesi'ndeki "Göreve Başlama Töreni"ne katılacak.

Tören öncesinde Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mustafa Varank, CNN Türk Ankara Temsilcisi Dicle Canova'ya açıklamalarda bulundu. Varank, yeni kabine oluştuktan sonra yemin edeceklerini belirtti. Bugüne kadar beklemenin nedeninin, yeminin vekilliğin başlaması ve bir görevin bitmesiyle birlikte gerçekleşeceği için karışıklık yaşanmamasını sağlamak olduğunu söyledi. Varank ayrıca, devlette devamlılığın esas olduğunu vurgulayarak, Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi ile yeni uygulamaların yürütme ve yasama alanlarında görüldüğünü ifade etti.

Varank, Türkiye'nin önümüzdeki yüzyılda bölgesinde ve dünyada etkisini artıracağına inandıklarını ve bu görevin yürütme, yasama ve parti teşkilatları tarafından üstlenileceğini söyledi. Değişimi takip eden bir parti olduklarını belirten Varank, Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın siyaset anlayışında değişimin önemli bir yer tuttuğunu ifade etti. Sayın Cumhurbaşkanı'nın yeni kabineyi açıklayacağını ve bu süreçte değişikliklerin olacağını belirtti.