Ulaştırma ve Altyapı Bakanı Abdulkadir Uraloğlu, Türkiye genelinde şehirler arası yolcu taşımacılığını gerçekleştiren otobüslerde önemli bir düzenleme yapılacağını duyurdu. Buna göre, 1 Ocak 2024 itibariyle şehirler arası otobüslerde araç takip cihazı kullanımı zorunlu hale gelecek.

Bakan Uraloğlu'nun yaptığı yazılı açıklamada, bu yeni uygulamanın, özellikle son dönemde yaşanan kazalar ve güvenlik sorunlarına çözüm getirmeyi hedeflediği belirtildi. Otobüslerde kullanılacak araç takip cihazları aracılığıyla taşıtların konum, tarih ve saat bilgileri, 2 dakikalık periyotlar halinde Ulaştırma Elektronik Takip ve Denetim Sistemi'ne (U-ETDS) elektronik ortamda iletilerek Bakanlık tarafından anlık olarak takip edilecek.

Bu yeni düzenleme ile amaçlanan başlıca konular arasında korsan taşımacılığın önüne geçmek, güzergah dışına çıkan araçları tespit etmek, güvenli ve düzenli taşımacılığı teşvik etmek ve sektördeki denetimleri daha etkili hale getirmek bulunuyor.

Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var Meteoroloji açıkladı: 4 gün tüm yurtta yağış var

Bakan Uraloğlu, yapılan çalışmaların sektördeki paydaşlarla işbirliği içerisinde gerçekleştirildiğini ve uygulamanın sektöre önemli katkılar sağlayacağını ifade etti. Ayrıca, şehirler arası yolcu taşımacılığı faaliyetlerinde kullanılan otobüslerde araç takip cihazı takma zorunluluğunun getirilmesiyle birlikte, seyahat eden vatandaşların güvenliği ve konforunun artırılmasının hedeflendiği belirtildi.