14 Mayıs seçimlerinde Cumhurbaşkanı Erdoğan'a destek vereceklerini açıklayan ve AK Parti listelerinden göstedikleri 4 adayla Meclis'e giren HÜDA PAR'a yöneltilen eleştirilere 24 TV'de katıldığı programda yanıt veren Bakan Soylu, HÜDA PAR'ın terörle herhangi bir iltisakı olmadığını söyledi.

HÜDA PAR'ın terör örgütleriyle herhangi bir ilgisi olmadığını söyleyen Bakan Süleyman Soylu, muhalefetin dengesinin yerinden oynadığını belirtti:

''Kendilerini o kadar motive etmişler ki, yankı odaları dedikleri odanın içinde kalmışlar. 'Kesinlikle kazanacağız.' diyorlar, sonra büyük bir hayal kırıklığına uğruyorlar. Bunu da yıllardır 'çaldılar' diyerek ifade ediyorlar. Kendi toplumunu, kendi partilerini kandırıyorlar, bu kadar ahlaktan yoksunlar. CHP, PKK ile HDP'yi meşru hale getirmeye çalışıp, HÜDA PAR'ın terörle iltisaklı olabileceğini anlatmaya çalışıyor. HÜDA PAR'ın terör örgütleriyle ilgisi söz konusu değil."

SURİYELİ MÜLTECİLER

Bakan Soylu, Türkiye'de Suriyeli sayısının 3 milyon 381 bin olduğunun altını çizerek, 2017 yılından itibaren Suriyeli sığınmacı sayısının artmadığını söyledi. Suriyeli mültecilerin geri gönderilmesi için gerekli alt yapılar için çalıştıklarını söyleyen Soylu, şu ifadeleri kaydetti:

"Bundan 6 yıl öncesinden daha az. Türkiye'de 2017'den itibaren Suriyeli sığınmacı sayısı artmıyor. Şimdi ateş bacayı sardı, 'Suriyeliler üzerinden oy alabilir miyim?' anlayışı üzerine gidiyorlar. Dün Kandil ve LGBT'ye ses çıkarmadınız, "Suriyelileri geri göndereceğiz" diyorsunuz. Ölüme mi göndereceksiniz? Suriye'nin özellikle Kuzey Halep bölgesinde çok ciddi adımlar atıldı. Oranın altyapısını, suyunu, yolunu yaptık. Organize sanayi siteleri yaptık. Biz bu coğrafyada kimseye sırtımızı dönmedik. İnsanlar ölüme gönderilemez." 

Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı Deprem nedeniyle bölgeden ayrılan öğretmenlere süre şartı aranmadan geri dönme hakkı