Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, ekonomiye yönelik önemli açıklamalarda bulundu. Şimşek, Türkiye'ye kaynak girişinin 2024'ün ikinci yarısından itibaren artacağını belirtirken, KDV, ÖTV gibi enflasyonu artıran vergi artışlarının tekrarlanmayacağını vurguladı. Ayrıca, enflasyonu tek haneye düşürme kararlılığına vurgu yaparak, bu hedef doğrultusunda seçenekleri değerlendireceklerini ifade etti.

Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı Bakan Yusuf Tekin Öğretmen Mülakatını Anlattı

Bakan Şimşek, ekonomik büyümenin güçlü olduğunu ancak kalitenin artırılması gerektiğini belirtti. Önümüzdeki dönemde büyümenin iki ana motorunun verimlilik artışı ve mevcut imkanların etkili alanlara yönlendirilmesi olduğunu söyledi.

Özellikle 2024'ün ikinci yarısından itibaren küresel finansal koşulların daha elverişli hale gelmesiyle birlikte Türkiye'ye kaynak girişinin artacağını ifade eden Şimşek, bu durumun doğrudan yabancı yatırımları da olumlu etkileyeceğini belirtti.

Bakan Şimşek, son olarak Kasım ortası itibarıyla Kasım Kasası'nın 2,8 trilyon liraya indiğini ve bu düşüşün devamını beklediklerini ifade etti. Rezervlerin güçlü olduğu bir noktada zamanlamayı kendilerinin belirleyeceğini ve vergi teşviğini kaldıracaklarını sözlerine ekledi.