Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Mehmet Özhaseki, bir canlı yayında, Toplu Konut İdaresi (TOKİ) aracılığıyla alınan ve geri ödemeleri devam eden konut ve iş yerleri için yüzde 25 indirim kampanyası düzenleneceğini açıkladı. Kampanyadan faydalanmak isteyen TOKİ'den konut veya iş yeri satın almış ve geri ödemeye 2022 yılı Haziran ayının sonundan itibaren başlamış olanlar yararlanabilecekler.

Kampanyanın başlama tarihi 21 Eylül'dür ve 19 Ekim 2023 tarihine kadar devam edecektir. Bu kampanya kapsamında, alıcılar borçlarını peşin olarak kapatmaları durumunda yüzde 25 oranında indirimden faydalanabilecekler. Borcunu tamamen kapatamayacak olanlar ise borç bakiyesinin yüzde 25'inden az olmamak şartıyla kısmi bir indirimden yararlanabilecekler.

Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi Ücretsiz Doğal Gaz Desteği Sona Mı Erdi? Bakanlıktan Açıklama Geldi

Başvuru tarihinden itibaren borç kapatma işlemi yapmak isteyen kişilerin, aynı zamanda başvuru tarihine kadar borçlarını düzenli olarak ödemiş olmaları gerekmektedir. Ayrıca, geriye dönük taksit ve emlak vergisi borcu bulunmamalıdır. Kampanyaya katılan kişiler, borç bakiyelerini öğrenmek için başvuru tarihindeki bankalarıyla iletişime geçebilirler.

Bu kampanya kapsamında yapılan borç kapatma işlemleri için aracı bankadan konut kredisi kullanma imkanı da bulunmaktadır. Ancak kampanya tarihinden sonra borç kapatma ve kısmi ödemelerde indirim uygulanmayacaktır. Kalan taksit sayısı 12 veya daha az olan kişiler bu indirim kampanyasından faydalanamayacaktır.