Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, bir canlı yayında gündeme ilişkin soruları yanıtlarken çeşitli konular hakkında açıklamalarda bulundu. Özer, CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu'nun eğitim dışında kalan öğrenciler ve meslek liseleriyle ilgili söylemlerine yanıt vererek, Türkiye'deki derslik sayısının 20 yıl gibi kısa bir sürede 300 binden 900 bine çıkarıldığını, eğitim sistemindeki antidemokratik uygulamaların ve katsayı uygulamasının kaldırıldığını ifade etti. Özer, eğitime erişimi artırmak için sosyal politikaların uygulandığını ve bu politikaların maliyetinin 525 milyar lira olduğunu belirtti.

Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti Kurultay sonrası ilk istifa geldi! Yomra Belediye Başkanı istifa etti

Özer, Türkiye'de okullaşma oranlarının tüm kademelerde yüzde 99'un üzerine çıktığını vurgulayarak, zorunlu eğitimde olması gerekmeyen öğrenci sayısının 94 bin 984 olduğunu dile getirdi. Bu öğrencilere ulaşmak için çaba sarf ettiklerini belirten Özer, Kılıçdaroğlu'nun 3,5 milyon öğrencinin eğitimle buluşmadığını söylemesini büyük bir iftira olarak nitelendirdi.

Ayrıca, Özer okul öncesi eğitime erişimi artırmak için yapılan çalışmalardan bahsetti. Emine Erdoğan'ın himayesinde yürütülen bir projeyle 1,5 yıl içinde 6 bin 700 yeni anaokulu kapasitesi oluşturulduğunu ve şu anda 9 bin 482 anaokulu kapasitesine sahip olduklarını belirtti. Okul öncesi eğitimdeki yemeklerin ücretsiz hale getirildiğini ve ücretlerin tamamen kaldırıldığını da söyledi.

Bakan Özer ayrıca, 3 bin 500 köy yaşam merkezinin eğitimle buluştuğunu ifade etti. Muhalefetin seçim beyannamelerinde yer alan konuları değerlendirerek, muhalefetin eğitim sistemiyle ilgili üretebildiği bir şey olmadığını belirtti ve bu durumun kendisini mutlu ettiğini söyledi.

Milli Eğitim Bakanı Mahmut Özer, İlköğretim ve Ortaöğretim Kurumları Bursluluk Sınavı kapsamında, deprem bölgesindeki öğrenciler için ilave 30 bin kontenjan ayırdıklarını ve toplam burs kontenjanını 100 bine çıkardıklarını açıkladı.