AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu! AK Partili isim kendi yerden yere atıp yuvarlandı, CHP'li Başkan Fatma Kaplan Hürriyet şok oldu!

Zafer Partisi Genel Başkanı Ümit Özdağ'ın Cumhurbaşkanlığı 2'nci tur seçimlerinde Kemal Kılıçdaroğlu'nu destekleyeceklerini açıklamasının ardından, AKP'li Numan Kurtulmuş ile görüştüklerini ve Kurtulmuş'un anlattıklarının sığınmacıların dönmesini içermediğini söylemesi üzerine, Kurtulmuş'tan bir yanıt geldi.

Kurtulmuş, Özdağ'ın sözlerinin gerçek dışı olduğunu belirterek, hem baş başa görüşmede hem de sonrasındaki basın açıklamasında ifade ettikleri gibi Türkiye hükümetinin Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürdüğünü dile getirdi.

Kurtulmuş, Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, "Sayın Ümit Özdağ'ın bugün yaptığı açıklamasında ifade ettiği 'Numan Kurtulmuş'un anlattığı şey sığınmacıların vatanlarına dönmesini içermiyordu' şeklindeki sözleri tamamen gerçek dışıdır. Hem başbaşa görüşmemizde hem de sonrasındaki ortak basın açıklamasında ifade ettiğimiz gibi Hükümetimiz Suriyeli göçmenlerin güvenli ve gönüllü geri dönüşleriyle ilgili kapsamlı çalışmalarını hassasiyetle sürdürmektedir." şeklinde ifadeler kullandı.