AK Parti Mersin Milletvekili adayı, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, partinin Mersin'in Silifke İlçe Teşkilatı tarafından düzenlenen bayramlaşma toplantısına katıldı. 

Silifke şivesiyle konuşan Nebati, halka hitap ederek Silifke ile Urfa arasındaki kardeşliği vurguladı. Silifke yoğurdunun enfes tadına da değinen oyuncu, yemek için Kurban Bayramı'nı beklemekle ilgili espriler yaptı.

Nebati, Türkiye'nin pandemiye rağmen ekonomik büyümesine ve ülkenin sağlık sisteminin Türkiye'nin başarısız olmasını bekleyenleri hayal kırıklığına uğratan başarısına da değindi. Nebati, Türkiye'nin özellikle insansız hava araçları alanındaki teknolojik gelişmelerinden ve Türkiye'nin havalimanı yapımında nasıl lider konuma geldiğine de değindi.

Nebati, İslam'a hakaret edenleri, dini sembollere saygısızlık yapanları eleştirdi, özellikle cahil olduğunu iddia edenler. Son olarak, Türkiye'nin uçaklar, gemiler ve helikopterler de dahil olmak üzere üretim yeteneklerinin altını çizdi ve Türk halkının direncini ve kararlılığını övdü.

Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu Lise pansiyonunda kalan 25 öğrenci, zehirlenerek hastanelik oldu

Makale genel olarak Bayram kutlama programı ve Nebati'nin bölge kültürü, ekonomik kalkınma ve teknolojik gelişmeler gibi çeşitli konuları kapsayan konuşmasını aktarmaktadır. Nebati, izleyicilerle bağ kurmak için esprili ve gündelik bir dil kullandı ve Türkiye'nin başarılarını ve daha da büyüme potansiyelini vurguladı.