Konuk olduğu programda gündeme ilişkin önemli değerlendirmelerde bulunan Bakan Çavuşoğlu, mültecilerin ülkelerine geri gönderilmeleri için düşündüklerini anlattı.

Suriyeli göçmenlerin tarım, sanayi gibi birçok sektörde istihdam ihtiyacını karşıladığına dikkati çeken Bakan Çavuşoğlu şu ifadeleri kaydetti:

'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı 'Garson'un 250 sayfalık ifadesine ulaşıldı

"Tamamını yüzde yüz göndereceğiz dersek bu doğru olmaz. Türkiye'nin şu anda tarım sektöründe, sanayide, halleri dolaşıyoruz, halde, bazı işlerde istihdama ihtiyaç var, görüyoruz."  

550 bin Suriyeli mülteciyi ülkelerine geri gönderdiklerinin altını çizen Bakan Mevlüt Çavuşoğlu, bu sayının yeterli olmadığını daha fazla göçmenin ülkesine gönderileceğini söyledi:

"Bunu sadece nefret söylemiyle ya da popülizmle söyleyemezsiniz, Türkiye'ye evet Suriye'deki iç savaştan dolayı göçmen geldi, Afganistan'dan geldi oradaki durumdan dolayı, İran üzerinden. Çok sayıda Afgan'ı ülkesine gönderdik, Taliban'dan sonra da gönderdik, uçaklarla gönderiyoruz, onlar da gitmek istiyor.

"Sadece güvenli bölgelere değil, rejimin kontrol ettiği yerlere de göndermemiz lazım. Yani geldikleri şehirlere göndermemiz lazım ama bunu. Rejimle bir angajmana girdik, başladık ama bunun altyapısını oluşturmak için bir karar aldık. Dönecekler biz kararlıyız, döndüreceğiz ama bunu insanın onuruna yakışır bir şekilde yapmamız lazım."