Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Üsküdar'da Belediye ve Özel İdare Çalışanları Birliği Sendikası (Bem-Bir-Sen) üyeleri ve yöneticileri ile bir kahvaltı programında bir araya geldi. Programda yaptığı konuşmada Bakan Kurum, en düşük memur maaşının 22 bin lira olacağını açıkladı ve hükümetin sözünü tuttuğunu vurguladı.

Ak Parti'de değişim başlıyor: Raporlar Cumhurbaşkanı'na sunuldu! Bazı isimlerle yollar ayrılacak Ak Parti'de değişim başlıyor: Raporlar Cumhurbaşkanı'na sunuldu! Bazı isimlerle yollar ayrılacak

Bakan Kurum, hükümetin bugüne kadar verdiği sözleri hep tuttuğunu ve bundan sonra da aynı anlayışla çalışacaklarını ifade etti. Memurların haklarını ve hukukunu koruyacaklarını belirten Kurum, TOKİ aracılığıyla uygun fiyatlı konutlar üretileceğini ve şehirlerin kira marjına göre kira yardımı yapılacağını söyledi.

Programda kamu mühendisleri, itfaiye ve zabıta personelinin de taleplerine değinen Bakan Kurum, bu meslek gruplarının özlük hakları ve maaş iyileştirmeleri konusunda da çalışmaların olduğunu ifade etti. Kurum, tüm meslek dallarına hakkaniyet ölçüsünde iyileştirmeler yapacaklarını ve emek veren herkesin sorunlarını takip edeceklerini vurguladı.

Bakan Kurum ayrıca, deprem bölgesinde yapılan çalışmalara da değindi. İstanbul başta olmak üzere 11 ilde deprem konutlarının inşa edileceğini ve bir yıl içerisinde teslim edileceğini belirtti. Depremin etkilediği bölgelerde çalışmaların gece gündüz sürdüğünü ifade eden Kurum, toplamda 173 bin konutun inşasının başladığını ve bu projenin dünya çapında bir örneğe dönüştüğünü söyledi.

Bakan Kurum konuşmasında ayrıca, Cumhuriyet Halk Partisi'ne (CHP) eleştirilerde bulundu. Kendisine oy vermeyeni aşağılama ve hizmet götürmeme anlayışının CHP'nin kodlarında olduğunu belirten Kurum, CHP'nin gerçek yüzünü gösterdiğini ve milletin tercihine saygı duymadığını ifade etti.