Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, kızamık vakalarına ilişkin açıklamalarda bulundu. Kabine toplantısı sonrasında gazetecilere konuşan Bakan Koca, ülkede bölgesel bazda, özellikle İstanbul'da kızamık vakalarının olduğunu belirtti. Vakaların yüzde 86'sının İstanbul'da olduğunu ifade eden Bakan Koca, ancak durumun kontrol altında olduğunu vurguladı. Tüm tespit edilen vakalar için gerekli tedavilerin uygulandığını ve filyasyon çalışmalarının sıkı bir şekilde yürütüldüğünü söyledi.

Bakan Koca, göç nedeniyle dünya genelinde kızamık vakalarının arttığına dikkat çekti. Türkiye'de de bölgesel bazda vakaların görüldüğünü, özellikle İstanbul'da yoğunlaştığını belirtti. Ancak, durumun kontrol altında olduğunu ve mobil sağlık ekipleriyle takibin yapıldığını ifade etti. Koca, vatandaşların çocuklarının aşılarını eksiksiz yaptırmalarını özellikle önerdi. Kızamık aşısının 3 doz halinde yapılması gerektiğini ve bu aşılamanın önemli olduğunu vurguladı.

Bakan Koca, yerli aşı üretimine ilişkin de açıklamalarda bulundu. Hıfzıssıhha Merkezi'nin inşaatının devam ettiğini ve tamamlandığında Türkiye'nin bugün kullandığı aşıların yüzde 86'sının yerli üretilebilir hale geleceğini belirtti. Şu an Hepatit-A, suçiçeği ve kuduz aşılarını yerlileştirme çalışmalarının devam ettiğini söyleyen Bakan Koca, önemli bir aşamaya gelindiğini ve tamamlanmanın yakın olduğunu ifade etti. Hıfzıssıhha Merkezi'nin devreye girmesiyle birlikte yerli aşı üretiminin hızla artacağını ve Türkiye'nin yıllar sonra yeniden aşı üretebilir hale geleceğini belirtti. Ayrıca, Turkovac ile başlayan yerli aşı üretiminin bağışıklama programındaki diğer aşıların da üretilerek devam edeceğini sözlerine ekledi.

YASAL UYARI: Yayınlanan haberin tüm hakları MYZ DİJİTAL MEDYA Grubu'na aittir. Kaynak gösterilse dahi haberin tamamı özel izin alınmadan kullanılamaz. Ancak alıntılanan haberin bir bölümü, alıntılanan habere aktif link verilerek kullanılabilir.

Kamudanhaber.Net'i Twitter'dan takip etmek için tıklayınız

Kamudanhaber.Net'i Facebook'tan takip etmek için tıklayınız

KAMUDANHABER TELEGRAM KANALI İÇİN: https://t.me/kamudanhabersitesi

Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı" Bakan Tekin: "Mülakatla Alınacak Meslek Sadece Öğretmenlik Olmalı"