Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, üst solunum yolu enfeksiyonlarındaki artışa dikkat çekerek, vatandaşları uyardı. Sosyal medya hesabından yaptığı paylaşımda, grip ve nezle gibi semptomlar taşıyan enfeksiyonların ciddiye alınması gerektiğini belirtti.

Bakan Koca'nın açıklaması şu şekilde:

"Üst solunum yolu enfeksiyonlarının, grip, nezle gibi şikayetlerin arttığı bir dönemdeyiz. Çoğu virüs kaynaklı olan rahatsızlıklar, istirahat ve semptomatik tedavi ile iyileşiyor. Fakat bağışıklık sistemi baskılanmış hastalarda, yaş gibi sebeplerle risk grubunda olan kişilerde söz konusu gribal semptomları taşıyan enfeksiyonlar ciddiye alınmalıdır."

Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?" Galatasaray Başkan Vekili Erden Timur, Tarikatçı İddialarına Yanıt Verdi! "Kimlik Mi Göstereyim?"

Bakan Koca, bu dönemde şikayetlerin arttığını ve özellikle risk grubundaki bireylerin bu semptomlara karşı dikkatli olmaları gerektiğini vurgulayarak, vatandaşları korunma ve tedbir konusunda bilinçli olmaya davet etti.