Kur korumalı TL mevduat ve katılma hesapları, 2 trilyon 626,4 milyar TL'den 2 trilyon 576,5 milyar TL'ye gerileyerek neredeyse iki ayın en hızlı düşüşünü kaydetmiş durumda.

Ekonomi yönetimi, bu eğilime karşı yeni düzenlemeler getirerek, 1 Ocak'tan itibaren TL dönüşümlü kur korumalı mevduat açılmayacağını açıklamıştı. Ancak, döviz dönüşümlü KKM'de hesap açılışları ve vade sonu yenileme işlemlerinin devam edeceği belirtiliyor.

Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

Bankalara iletilen yazıya göre, 1 Ocak 2024 tarihinden önce açılan ve henüz vadesi gelmemiş TL dönüşümlü kur korumalı hesapların vade sonu ve diğer işlemleri, "Mevduat ve Katılma Hesaplarının Kur Artışlarına Karşı TCMB Tarafından Desteklenmesine İlişkin Uygulama Talimatı" doğrultusunda yürütülecek.

BDDK verilerine göre, Kurumsal Katılım Kredisi (KKM) 3,4 trilyon TL ile rekor seviyeye ulaşmıştı, ancak yaşanan bu çıkışlarla birlikte dengede değişiklikler gözlemleniyor.