Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, Sultangazi'de bir dizi ziyaret ve inceleme programı gerçekleştirdi. Sultangazi Şehit Eyüp Gönen Caddesi'nde esnaf ziyareti ve Sezai Karakoç Gençlik Spor ve Engelliler Merkezi'nin açılışının ardından Sultangazi Haseki Eğitim ve Araştırma Hastanesi ek binası inşaatında incelemelerde bulundu.

Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı Altın ve Dövizde Patlama Olacak! İslam Memiş'in Sözleri Herkesi Şaşırttı

Bakan Koca, yapılan incelemelerin ardından yaptığı açıklamada, söz konusu ek binanın 54 bin metrekare kapalı alana sahip olduğunu ve önümüzdeki ay içinde yapım ihalesinin gerçekleştirileceğini belirtti. Bu ek bina, onkoloji hastanesi olarak planlanmış olup, içerisinde 12 ameliyathanenin ve 63 yoğun bakım ünitesinin yer alacağını ifade etti.

Ayrıca, yan dal uzmanlığı konusunda da bir düzenleme yapacaklarını belirten Bakan Koca, yan dal uzmanlığına başlama sürecindeki mecburi hizmetin kaldırılacağını açıkladı. Buna göre, yan dal uzmanlığına ana dal uzmanlığını tamamladıktan hemen sonra başlanabileceğini ve mecburi hizmetin kaldırılacağını ifade etti. Bu düzenlemenin 1-2 ay içinde Meclis gündemine geleceğini ve uygulamaya konulacağını belirtti.

Bakan Koca'nın programına Sultangazi Belediye Başkanı Abdurrahman Dursun da eşlik etti.