Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı:  İşte başvuru şartları ve detaylar Migros'tan Türkiye genelinde personel alımı: İşte başvuru şartları ve detaylar

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye'nin yerli otomobili olan Togg'un sedan modeline ilişkin önemli açıklamalarda bulundu. Kacır, Haber Global'de katıldığı bir programda Togg'un sedan modelinin 2024 sonunda tanıtılacağını ve 2025 itibarıyla üretime geçileceğini belirtti.

Bakan Kacır, Togg'un milletin ortak kazanımı olduğunu vurgulayarak, ülke genelinde şu an itibarıyla 15 binden fazla Togg'un trafiğe çıktığını söyledi. Yollardaki Togg sayısının her geçen gün arttığını ifade eden Kacır, gelecek yılın üretim hedefine dair de bilgi verdi.

Bu yıl sonuna kadar 20 bin aracın sahiplerine teslim edileceğini açıklayan Bakan Kacır, "Togg, 2024 sonunda sedan modelini kamuoyuna tanıtacak. 2025 itibarıyla Togg araçları Avrupa'ya ihraç edilmeye başlanacak. Yine 2025'te bu defa sedan araçlar üretilmeye başlanacak." şeklinde konuştu. Togg'un Avrupa pazarına yönelik ihracatına başlanacak olması, Türkiye'nin otomotiv sektöründeki küresel rekabet gücünü artırma hedefine önemli bir katkı sağlayacak.