Kacır, 20 bin adet Togg'un ön siparişinin alındığını ve bu araçların yıl sonuna kadar sahiplerine teslim edileceğini belirtti. Ayrıca, 2024 sonunda Togg'un Avrupa Birliği'ne ihraç edileceğini ve 2025'te Avrupa yollarında artan sayıda Togg'un görüleceğini ifade etti.

Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı Okul müdürü ve yardımcısını darp eden 2 şüpheli tutuklandı

images (1)-121

Bakan Kacır, Togg'un Türkiye'nin yeşil dönüşümünün ve karbon nötr vizyonunun somut bir örneği olduğunu vurgulayarak, elektrikli araçlar konusunda uluslararası firmalarla yapılan görüşmelerde yeni yatırım haberlerinin geleceğini açıkladı. Tesla ve diğer şirketlerle temas halinde olduklarını belirten Kacır, Türkiye'ye değer katacak her yatırımcıya kapılarının açık olduğunu dile getirdi. Bakan ayrıca, Türkiye'deki elektrikli araç üretimine dikkat çekerek, önümüzdeki dönemde bu alanda yeni gelişmelerin olacağına inandığını söyledi.

Kacır, Toyota'nın Türkiye'de şarj edilebilir hibrit üretimine başladığını, Ford'un Yeniköy tesislerinde elektrikli ticari araç üretimini tamamladığını ve bu tesisin kapasitesinin 105 binden 400 binin üzerine çıktığını belirtti. Ayrıca, Ulaştırma Bakanı, kara araçlarındaki elektrifikasyonun yanı sıra raylı sistemlerde de hızlı bir elektrifikasyon sürecine girdiklerini sözlerine ekledi.