Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'nın ev sahipliğinde gerçekleştirilen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Hizmet Kolları İmza Töreni'nde konuştu. Işıkhan, kamu görevlileri ve emeklilerinin 2024 ve 2025 yıllarını kapsayan mali ve sosyal haklarını içeren görüşmelerin kısmi uzlaşmayla sonuçlanmasından memnuniyetini dile getirdi.

Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile sendika başkanları ve temsilcilerine sürecin titizlikle, anlayış ve nezaket çerçevesinde yürütülmesi için teşekkür etti. Bu süreçte herkesin yoğun mesai harcadığına dikkat çeken Işıkhan, sosyal diyaloğun geliştirildiğini ve iletişim kalıplarının daha iyi anlaşıldığını vurguladı.

Altın, dolar, euro ve sterlinde son rakamlar Altın, dolar, euro ve sterlinde son rakamlar

Bakan Işıkhan, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğindeki AK Parti hükümetlerinin hiçbir kamu görevlisini, çalışanı, esnaf, çiftçi ve emekliyi enflasyona ezdirmediğini belirtti. Ocak 2024'te kamu görevlilerine yüzde 40-45 arasında bir zam artışı yapılacağını ifade eden Işıkhan, bu rakamın önemine dikkat çekti.

Bakan Işıkhan, müdahalede bulunan ve inisiyatif alan Cumhurbaşkanı Erdoğan'a da teşekkür etti. Alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulunan Işıkhan, "Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Tabii gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" şeklinde konuştu.

Konuşmanın ardından Işıkhan ve Ali Yalçın, hizmet kolları sözleşmesini imzaladılar.