Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, kamu toplu sözleşme süreci hakkında, "Türkiye Yüzyılı'na yakışan bir başlangıç yapmış olduk. Gönlümüzden geçen, mali haklar konusunda da genel bir uzlaşma olsaydı çok daha iyi olurdu" şeklinde konuştu.

Bakan Işıkhan, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı tarafından düzenlenen 7. Dönem Kamu Toplu Sözleşme Hizmet Kolları İmza Töreni'nde açıklamalarda bulundu. 2024 ve 2025 yıllarını içeren kamu görevlilerinin mali ve sosyal haklarını kapsayan görüşmelerin kısmi de olsa uzlaşmayla sonuçlandığına değinen Işıkhan, Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın ile sendika başkanlarına, süreci anlayışla ve nezaket çerçevesinde yürüttükleri için teşekkür etti.

Bakan Kacır: Yeni bir teşvik programını hayata geçireceğiz Bakan Kacır: Yeni bir teşvik programını hayata geçireceğiz

Bakan Işıkhan, süreç boyunca yoğun mesai harcandığını belirterek, sürecin iyi geçtiğini ve iletişim kalıplarının geliştirildiğini söyledi. Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde AK Parti hükümetlerinin kamu görevlileri, çalışanlar, esnaf, çiftçiler ve emeklileri enflasyona ezdirmediğini vurgulayan Işıkhan, 2024 yılında tüm kamu görevlilerine yüzde 40-45 oranında zam yapılacağını da açıkladı.

Bakan Işıkhan, alınan kararların hayırlı olması temennisinde bulunarak, Türkiye'nin yüzyılına yakışan bir başlangıç yapıldığını ifade etti. Ancak mali haklar konusunda daha genel bir uzlaşmanın sağlanmasının daha iyi olacağını da dile getirdi.

Konuşmanın ardından Bakan Işıkhan ve Memur-Sen Genel Başkanı Ali Yalçın, hizmet kolları sözleşmesini imzaladı.