EYT (Erken Emeklilik Hakkı Talebi) düzenlemesi kapsamında emekli olan Antalya'da yaşayan aşçı Taner Baysal, emekliliğinin 9 ay sonra iptal edildiğini ve ödenen maaşının geri istendiğini öğrendi. Baysal, 27 yıl öncesine dayanan bir borcu olduğu iddiasıyla emekli maaşının kesildiğini ve ödenen maaşın toplamının 101 bin lira olarak geri talep edildiğini belirtti.

Trump'tan Son Dakika 3. Dünya Savaşı Duyurusu: Seçimi Kazanamazsak... Trump'tan Son Dakika 3. Dünya Savaşı Duyurusu: Seçimi Kazanamazsak...

Kepez ilçesinde ikamet eden ve 2 çocuk babası olan Baysal, EYT düzenlemesiyle geçen yıl mart ayında emeklilik başvurusunda bulunmuş ve başvurusu kabul edilerek emekli olmuştu. Ancak maaşının kesilmesiyle karşılaşan Baysal, SGK'ya başvurduğunda 1997 yılında tarım sigortası girişi olduğu ve borcu bulunduğu gerekçesiyle emekliliğinin iptal edildiğini öğrendi. Borcunu ödeyerek tekrar emekliliğe başvuran Baysal'a, ödenen maaşın her ay 2 bin 500 lira olarak kesilerek geri talep edileceği bildirildi.

Baysal, yaşadığı durumu kendi sorumluluğu dışında yaşanan olaylar olarak nitelendirirken, emeklilik sürecinin kafasını karıştırdığını ve ne yapacağını bilemediğini ifade etti. Mecburen çalışmaya devam ettiğini belirten Baysal, ödediği primlerle emekli olduğunu ancak tekrar emeklilik başvurusu yapmak zorunda kaldığını dile getirdi. Yaşadığı bu durumun kendisini oldukça zorladığını ve mağdur olduğunu vurguladı.