Bakan Mahinur Özdemir Göktaş, Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı tarafından yapılan açıklamada, çocukların eğitim hayatlarının başından itibaren desteklendiğini ve eğitim odaklı sosyal yardımların devam edeceğini belirtti. Çocukların eğitim ihtiyaçlarının karşılanmasının, onların geleceğini şekillendiren önemli bir faktör olduğuna dikkat çekti.

Çocuklara yönelik sosyal yardımlar arasında Sosyal ve Ekonomik Destek (SED) hizmeti, "Türkiye Aile Destek Programı Çocuk Desteği", "Şartlı Eğitim Yardımı", "Eğitim Materyali Yardımı" gibi birçok başlık bulunuyor. Bakan Göktaş, bu yardımların çocukların eğitim hayatlarını desteklemek amacıyla aile odaklı bir yaklaşımla yürütüldüğünü ifade etti.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

Bakan Göktaş, çocukların kesintisiz bir şekilde eğitimlerine devam etmelerinin gelecek açısından kritik olduğunu belirterek, eğitimde fırsat eşitliği sağlamanın temel hedeflerinden biri olduğunu vurguladı. Özellikle ekonomik zorluklar nedeniyle okula gönderemeyen ailelere "Şartlı Eğitim Yardımı" gibi destekler sunulduğunu söyledi.

Ayrıca, eğitim yardımları içerisinde taşıma, yemek, iaşe ve barınma gibi temel ihtiyaçların da yer aldığını açıklayan Bakan Göktaş, çocukların eğitimlerini sürdürebilmeleri için gerekli olan her türlü desteği sağlamaya devam edeceklerini belirtti.