Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, Birleşmiş Milletler Kadının Statüsü Komisyonu'nun 68. Oturumu kapsamında Türkiye'nin de üyesi olduğu Kadın ve Kızlara Yönelik Şiddetin Önlenmesi Dostlar Grubu'nun AB öncülüğünde düzenlenen etkinlikte önemli açıklamalarda bulundu.

Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı? Kamuda fazla mesai ücreti olacak mı?

Bakan Göktaş, Filistin'deki çatışmaları hatırlatarak, kadın ve kız çocuklarına yönelik şiddetin önlenmesi konusundaki hassasiyetini dile getirdi. Türkiye olarak, kadınların her alandaki varlığını ve katılımını önemsediklerini vurgulayan Bakan Göktaş, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan liderliğinde birçok yasal ve idari reformu hayata geçirdiklerini ve şiddete sıfır tolerans politikasıyla insan haklarını korumaya odaklandıklarını belirtti.

2007 yılından bu yana ulusal eylem planlarıyla şiddetle mücadelede yol haritalarını belirlediklerini ifade eden Bakan Göktaş, toplumsal farkındalığın artırılmasının şiddeti önlemede kritik bir adım olduğunu vurguladı. Ailenin Korunması ve Kadına Karşı Şiddetin Önlenmesine Dair Kanun kapsamında kadın sığınma evleri aracılığıyla şiddet mağduru kadınlara ve çocuklara hizmet verdiklerini ve kadın sığınma evlerinde uzmanlaşma çalışmaları yürüttüklerini belirtti.

Ülkenin her ilinde kurulan Şiddet Önleme ve İzleme Merkezleri aracılığıyla 7 gün 24 saat hizmet verdiklerini dile getiren Bakan Göktaş, kadınların güçlendirilmesinin şiddetle mücadelede kapsayıcı stratejiler ve programlar yoluyla önemini vurguladı.

Toplantının ardından Cezayir Ulusal Dayanışma, Aile ve Kadının Statüsü Bakanı Kaoutar Krikou ile bir araya gelen Bakan Göktaş, uluslararası iş birliğinin önemine dikkat çekti.