Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanı Mahinur Özdemir Göktaş, bu destek paketinin tam bağımlı bireylerin aileleri için hayati bir ekonomik katkı sağladığını belirtti. Bu ödeme ile aylık 7.608 TL gibi önemli bir miktarda destek sağlanacak.

MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı MSB'den Fatih Sultan Mehmet dönemine ait tunç topları paylaşımı

Bakanlık, 2006 yılından bu yana engelli bireylerin öncelikle aile yanında bakımlarını sağlama ve bu suretle aile birliğini koruma amacıyla bu destek ödemelerini gerçekleştirmeye devam ediyor. Göktaş, "Engelli vatandaşlarımızın yaşamlarını aileleri ile birlikte, ayrılmadan sürdürebilmeleri bizim için büyük önem taşıyor. Aile bütünlüğünün korunması ve güçlendirilmesi adına Evde Bakım Yardımı büyük bir destek sağlıyor." şeklinde konuştu.

Aile ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı, engelli bireylerin temel haklara erişimlerini kolaylaştırmak ve yaşam kalitelerini artırmak için çeşitli politikalar ve sosyal hizmet modelleri geliştirmek amacıyla, Evde Bakım Yardımı, bakanlığın sunduğu en önemli aile odaklı bakım hizmetlerinden biri olarak öne çıkıyor. Bakan Göktaş ayrıca, 559 bin vatandaşın bu yardımdan yararlandığını ve bakanlık olarak şeffaflık ve sürdürülebilirlik ilkesiyle çalışmalarını sürdüreceklerini ifade etti.