Antalya Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü Ahlak Büro Amirliği ekipleri, 7 yabancı uyruklu kadını fuhşa zorladığı belirlenen çeteyi 2 ay boyunca teknik ve fiziki takip etti. 12 Mart'ta belirlenen adreslere eş zamanlı operasyon düzenlendi ve İ.A., S.Y., M.Y., M.Ö., G.D., M.T. ve D.T.K. gözaltına alındı.

Operasyon sırasında yapılan aramalarda şüphelilerin evlerinde ve fuhuş yapılan adreslerde çok sayıda dijital doküman, bir miktar Türk Lirası ve döviz ele geçirildi. Ayrıca şüphelilerin fuhuş için gelen kişilerden aldıkları paraları ve kişisel bilgilerin yazılı olduğu not defterlerine de el konuldu.

Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi Mayıs ayı aile destek ödemeleri ne zaman yatacak? TCKN ödeme listesi

Şüphelilerin, müşterileriyle iletişimde şifreli konuştukları ve referans talep ettikleri, yasal dinlemelerden kaçınmak için "Kiralık araç var mı?" ve "Satılık araç var mı?" gibi ifadeler kullandıkları tespit edildi.

Şüphelilerden M.T. ve D.T.K. ifadelerinin ardından serbest bırakılırken, diğerleri "insan ticareti ve fuhşa teşvik, aracılık ile yer temini" suçlarından adliyeye sevk edildi. Göç idaresine gönderilmek üzere sınır dışı edilecek olan yabancı kadınlar belirlendi. Operasyon sırasında bir şüphelinin 12 yıl kesinleşmiş hapis cezasının olduğu ortaya çıktı.