Düzenlemenin Meclis’in yeni döneminde gündeme gelmesi bekleniyor. Bakanın bu açıklaması, 2005'ten bu yana yürürlükte olan Türk Ceza Kanunu'nda yapılan değişiklikleri akıllara getirdi.

Kiracı ve Ev Sahipleri Arasındaki Sorunlar Derinleşiyor!

Kira artışı konusunda yaşanan mağduriyetlerin önüne geçmek için AK Parti grubunun Meclis'te verdiği önerge kabul edildi. Kira miktarındaki yüzde 25'lik sınırın bir yıl daha uzatılması kararlaştırıldı. Ancak bu duruma bazı eski kiracılar itiraz etti.

Adalet Bakanı'na göre, kiracı ve ev sahipleri arasında yaşanan sorunlar nedeniyle dava sayısında ciddi bir artış yaşanmış. Fakat 1 Eylül'den itibaren arabuluculuk müessesesi devreye alınarak, bu tür sorunların en aza indirilmesi planlanıyor.

Arabuluculuk Düzenlemesi Ne Getiriyor?

Tarafların, dava açmadan doğrudan arabulucuya başvurmasının önü açılıyor. Bu yeni uygulamanın, özellikle kiracı ve ev sahipleri arasındaki anlaşmazlıkları minimize edeceği öngörülüyor.

Cem Garipoğlu Dosyası Yeniden Gündemde!

2014'te cezaevinde intihar eden cinayet hükümlüsü Cem Garipoğlu'nun, yurt dışına kaçırıldığına dair iddialar mahkemeye taşındı. Anayasa Mahkemesi, gerekli gördüğü takdirde mezarın açılmasına karar verebilir.

İnfaz Düzenlemesiyle İlgili Net Açıklamalar

Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır? Kahveci: Böyle bir hayat memurlarımıza reva mıdır?

Covid-19 salgını nedeniyle açık cezaevi hükümlülerine verilen izinlerin sonucunda, 3 yıl dışarıda kalan hükümlülerin topluma adaptasyonları ve ıslahları gözlemlendi. Adalet Bakanı, "Bu, bir af düzenlemesi değil" diyerek, denetimli serbestlik süresi 5 yıldan az olan hükümlülerin cezaevine dönmeden infazlarının dışarıda gerçekleştirileceğini belirtti.