Cumhurbaşkanı Yardımcısı Cevdet Yılmaz, katıldığı canlı yayında ekonomi gündemine dair önemli açıklamalarda bulundu.

İşte Cevdet Yılmaz'ın açıklamalarından öne çıkan başlıklar;

Orta Vadeli Program'ın (OVP) Hazırlanışı: Yılmaz, Orta Vadeli Program'ın toplumun hemen tüm kesimleriyle istişare edilerek hazırlandığını belirtti. OVP döneminde depremlerin yaralarını sarmayı, enflasyonu kademeli bir şekilde tek haneye düşürmeyi, istihdamı ve büyümeyi korumayı ve sosyal refahı artırmayı hedeflediklerini ifade etti.

Altın ve Gümüşte Manipülasyon Endişesi! İslam Memiş, Fed'in Kararını Değerlendirdi Altın ve Gümüşte Manipülasyon Endişesi! İslam Memiş, Fed'in Kararını Değerlendirdi

Kıdem tazminatı konusuna da değinen Yılmaz, bu konunun işçi ve işveren temsilcileriyle istişare edilerek çözülmesi gerektiğini vurguladı. Kıdem tazminatında ciddi sorunların bulunduğunu ve bu sorunların çözülmesi gerektiğini söyledi.

Banknot Basımı: 500 ve 1000 liralık banknotların basılacağı iddialarına yanıt veren Yılmaz, böyle bir durumun gündemlerinde olmadığını belirtti.

Vergi Reformu: Yılmaz, vergi reformuna ilişkin olarak gelir düzeyine göre vergi ödenmesini hedeflediklerini ve doğrudan vergilerin payının artması gerektiğine inandıklarını ifade etti.

 Maliye politikalarıyla ilgili olarak, tedbirler sayesinde vergi gelirlerinin artacağını belirten Yılmaz, kayıt dışılıkla mücadele, tahsilat oranlarını artırma ve vergi oranlarında oransal değişiklik gibi tedbirlerin bulunduğunu söyledi.

 KKM'nin büyüklüğüne değinen Yılmaz, buradan aşamalı bir çıkışın olacağını ve tasarruf sahiplerinin endişe etmemesi gerektiğini vurguladı.

 Kamu bankalarının yatırım ve üretim için kaynak kullandığını, özel bankaların ise daha fazla tüketim kredisine yönlendirdiğini belirten Yılmaz, değişim ve dönüşümle özel bankaların daha fazla yatırım ve üretim kredilerine yönlendirileceğini ifade etti.

 Emekliler için çalışmaların sürdüğünü ve emeklilere yönelik alternatiflerin değerlendirildiğini belirten Yılmaz, emeklilerin yanında olmayı sürdüreceklerini söyledi.