Geçtiğimiz günlerde 13. Cumhurbaşkanı adayı Muharrem İnce'nin gündemi sallayan iddialarının ardından dün akşam Sözcü TV'ye konuk olan Ali Babacan, 14 Mayıs seçimleriyle ilgili açıklamalar yaptı. 

Gazeteci Uğur Dündar,  İnce'nin iddialarını hatırlatarak "Siz seçildikten sonra değişecek koşullara göre AK Parti'ye geçebileceğinizi, iş birliği yapabileceğinizi söyledi. Böyle bir olasılık var mı?" diye bir soru yöneltti.

Babacan ise söz konusu iddiaların ihtimal dışı olduğunun altını çizerek, 2020 yılında açtıkları DEVA Partisi'nin varlığına dikkati çekti:

"Eğer öyle bir niyetimiz olsaydı, 3 yıldır bu kadar külfete, yoğun çalışmaya hiç girmeden rahatlıkla AK Parti içinde çok farklı ve rahat bir hayatımız farklı pozisyonlarımız olabilirdi. Böyle şey ihtimal dışı. Niye DEVA Partisi'ni kurduk. Orada işlerin iyi gitmediği ülkenin sorunlarına çözüm üretecek kapasite kalmadığını kesin olarak gördüğümüz için yola çıktık. Biz parlamenter sistemi istediğimiz için 6 partiyle çalışma yaptı. Bu ihtimal dışı bir konu."

Fiyatı 3'e katlandı! Ambalaj uygulaması fahiş fiyatın sonunu getirecek mi? Fiyatı 3'e katlandı! Ambalaj uygulaması fahiş fiyatın sonunu getirecek mi?

Muharrem İnce'nin DEVA Partisi ve Gelecek Partisi'nin oy oranlarının oldukça düşük seviyelerde olduğunu bu sebeple Millet İttifakı'ndan çıkarılmaları halinde destek vereceğine yönelik açıklamalarına da yanıt veren Ali Babacan, şu ifadeleri kaydetti:

Toplumsal desteğimizi İnce'nin söylediği gibi olsaydı, niye bir ittifaka davet edildik. Niçin ısrarlar ortak listeyle girmeye davet edildik, biz talepkar olmadık. Biz hep davet edildik oraya. Biz son güne kadar kendimiz seçimlere girecek gibi hazırlandık. Acaba 'Biz niye davet edilmedik' diye Sayın İnce'nin düşünmesi lazım. Bunları niye daha önce söylemedi? Fikir ve duruş değiştirmek kravat değiştirmek kadar sık olabilecek bir şey olabilir. Orada öyle bir siyaset çizgisi olabilir"