Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman? Gözler Öğretmen Atamalarına Çevrildi! Kabine Toplantısı Ne Zaman?

2023 KPSS ile atama bekleyen öğretmenler Türk Eğitim Sen Başkanı Talip Geylan’ı ziyaret etti. İsteklerinin yüksek bir sayıda atama ve mülakat uygulamasının kaldırılması olduğunu söyleyen öğretmenler, bu konuda sendikalardan da destek bekliyor.

KPSS sürecinin başlı başına zor olduğunu dile getiren öğretmenler yıllardır verilen emeklerinin mülakatta yok olmasını istemiyorlar.

Geylan’dan Cumhurbaşkanına Açık Çağrı

Geylan, ziyarete gelen öğretmenlerin sıkıntılarını dinledikten sonra Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’a çağrıda bulundu. Öğretmenlerin Cumhurbaşkanına güvendiğini ve mülakat uygulaması ile olası hak kayıplarına müsaade edilmeyeceğine inandıklarını dile getirdi.


Peki öğretmen atamaları ne zaman olacak?

Daha önce katıldığı bir programda Ekim ayı sonunda branş bazlı öğretmen alım takvimi yayımlanacağı bilgisini veren Milli Eğitim Bakanı Yusuf Tekin, "Bahar eğitim öğretim yılı başlarken yeni arkadaşları ailemize dahil etmeyi planlıyoruz" diye konuşmuştu.