Binlerce genç hayatlarının baharında işsiz kalmanın korkusuyla ulaşabildikleri her yere ve ilgili kişilere seslerini duyurmak için bir uğraş içindeler…

Onları dinlerken, yazdıklarını okurken, yaşantılarına şahitlik ederken…

Çok ama çok üzülüyorum ve keşke ile başlayan onlarca cümle kuruyor ve hüzünleniyorum…

Güzel ülkemin şu güzel gençleri içinde bulundukları çıkmazı hakketmiyorlar… Her ne sebeple olursa olsun onarı dışlamamak ve ellerinden tutmak boynumuzun borcu olmalı..

İmkan, mekan ve zaman bazı koşulların olgunlaşmasını sağlamaya yarasa da bazen hiçbir şeyi beklemeden yaraya müdahale gerekir. İşte bu gençlerimizin yarası böyle bir yara…

Acil müdahale ihtiyacı olan gençlerimizin mektubunu değiştirmeden yayınlıyorum...

Temennim ilgili yetkililerin duyup yaralarına merhem olmasıdır…

“Sayın Bakanımız,

     Bizler 4 yıldır KURUM DIŞI atama kararı bekleyen iş ve meslek danışmanlarıyız. İş ve Meslek danışmanı alımı, Türkiye’de ilk defa 2011 yılında gerçekleştirildi. AB uyum yasaları çerçevesinde ilk 6 sınavda, sınavı kazanan tüm adaylar 2013 Nisan’ına kadar eksiksiz bir şekilde atandılar. Ancak 2013 Nisan sonrası ilk defa KPSS şartı (70) ve mülakatla   25 Haziran 2018’te 1141 İş ve Meslek Danışmanı ilanına çıktı.2016 KPSS Lisans Puanı esas alındı. Daha sonra ise 2 defa kurum içi personel ataması yapıldı.

    İçinde bulunduğumuz durumun farkındayız ve İŞKUR’ un bu yoğun sürecinde meslektaşlarımıza destek olmak için göreve hazırız.  Başlatılan istihdam seferberliğinde bizler de yerimizi alarak ülkemizin işsizlikle mücadelesine katkı sunmak istiyoruz. Pandeminin getirdiği zorluk nedeni ile arkadaşlarımızın yükünü hafifletmek için ilana çıkılmasını sizden talep ediyoruz.

    Sertifikalarımız hazır,  eğitimlerimiz tamam ve istihdamın korunmasında elimizden geleni yapmaya hazırız. İşsiz İş ve Meslek Danışmanı kalmasın.

    Siz değerli yetkililerimizden KURUM DIŞI İŞ VE MESLEK DANIŞMANI ATAMA MÜJDESİ bekliyoruz. Adaletinize güvendiğimizi belirterek önceliğin KURUM DIŞI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARINA verilmesini  canıgönülden rica ediyoruz.

Sayglarımızla…

ATAMA BEKLEYEN KURUM DIŞI İŞ VE MESLEK DANIŞMANLARI”

Vesselam

Hamza KILIÇASLAN