Sigorta Bilgi Merkezi kapsamında oluşturulan ve Sigortacılık ve Özel Emeklilik Düzenleme ve Denetleme Kurumu'nun (SEDDK) usul ve esaslarının yer aldığı platform uygulamasında, trafik ruhsatı bulunan sigorta şirketlerinin üyeliği zorunlu olarak sisteme entegre edilmesi kolaylaştırıldı. 

17 bin sigorta acentesinin üyelik aşaması, üyelik ücreti ödeme şartı ile talebe bağlı gerçekleştirildi.


SEDDK'nin platformun yürütüldüğü tebliğ ettiği genelge kapsamında, sigorta şirketleri aracılık sözleşmesi ye ralan acentelerle platform üzerinden organik şekilde aşamalar uygulanacak. 

Hukuksal bağı olmayan sigorta şirketi ile acente arasında sadece platformda geçerli olacak şekilde sözleşme sağlanacak.

Platform üzerinden gerçekleştirilecek aracılık sözleşmesinde teminat mektubunun yer alması ya da kefalet sigortası talep edilmeyecek. Sigorta şirketi, acenteye sadece tek bir şirket ile çalışılması gerektiğine ilişkin sınırlama uygulayamayacak, ayrıca, acentenin müşteri portföy hakkına zarar verecek herhangi bir değişikliğe gidemeyecek.

Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik Bakan Tekin: Soru hazırlama havuzunun yarısı öğretmenlerimizden seçilsin istedik

SÜRÜCÜLER TRAFİK POLİÇESİNE KISA ZAMANDA ERİŞECEK
İki faza bölünen teklif alma aşmasında, birinci fazda acenteler halihazırda anlaşması sağlanan sigorta şirketlerinden platform üzerinden 10 dakikalık süre içinde teklif isteyebileyecek. 

Sigortalının kabul ettiği teklif işleme eklenecek. 10 dakikalık süre içinde birinci fazda teklif alamayan acenteler ikinci faza geçiş sağlayacak.

Acenteler bu fazda platform kapsamında sağlanan aracılık sözleşmesi yaptığı diğer sigorta şirketlerinden teklif isteyebilecek. Bu fazda da 10 dakika içinde söz konusu şirketler tarafından teklif sunulacak ve bu teklif numaraları üzerinden şirket ekranlarından poliçe tanzim gerçekleştirecek.

Şirketler tarafından teklif sunulmaması ve sunulan teklif ile gün sonuna kadar poliçe tanzimi yapılmaması poliçe düzenlemekten kaçınma hali olarak kayda alınacak. Platform aracılığıyla teklif sunmayana şirketler çabuk bir şekilde belirlenecek.